Mýty o ženskej sexualite



Aj vy patríte k tým neomylným milencom, ktorí sú presvedčení, že vedia všetko o tom ako urobiť ženu šťastnou, aby od blaženosti priadla vo vašom lone? Tu je pár najčastejších chýb a presvedčení, ktoré majú muži zapísané hlboko vo svojich „sexuálnych encyklopédiách".

Chyba č. 1: Ste si istí, že viete čo chce
Mnoho mužov predpokladá, že ich súčasná partnerka má rada presne tie isté veci ako tá predchádzajúca. Pravdepodobne nemusíme zdôrazňovať, že ženy sa od seba veľmi líšia. Ak vašu predchádzajúcu priateľku vzrušovalo vášnivé milovanie pod sprchou, to isté sa pravdepodobnenebude opakovať u vašej súčasnej, ktorej sa s najväčšou pravdepodobnosťou páči niečo úplne iné.

Chyba č. 2: Naozaj máte všetko, čo potrebuje ?
Ženský orgazmus môže byť komplikovaná vec – niektoré ženy ho nedosiahnu ani pri zrýchlení tempa na 2000 otáčok za minútu, čo je omnoho viac než je kapacita vašich prstov alebo jazyka. Možno pomôže malá elektrická hračka... Muži si však myslia, že so ženou nie je niečo v poriadku ak dokáže dosiahnuť orgazmus len pomocou vibrátora. Odborníci v oblasti sexuológie a vzťahov radia mužom, aby zmenili svoj názor na vibrátor: „Vibrátor by mal byť vašim pomocníkom a nie náhradou muža. Zatiaľ čo vy sa venujete jednej veci, vibrátor sa postará o niečo iné.

Chyba č. 3: Pre ženy znamená sex to isté, čo pre mužov
Napriek tomu, že pocit, keď muž vniká do ženy je pre neho výnimočný, obyčajne to nie je to isté pre ženu. Pravdou je, že pre väčšinu žien je vnútorná časť vagíny omnoho menej citlivá na podnety než vonkajšie časti. Ani prerušovaná súlož nemusí byť pre „prijímateľku" taká príjemná ako pre vás. Môže mať pocit, akoby ju niekto kopal do brucha.

Chyba č. 4: Naozaj poznáte ženskú anatómiu ?
Väčšina mužov vie, čo je to klitoris a kde ho hľadať aj napriek tomu, že nie vždy dokonale poznajú jeho funkciu. Značná časť mužskej populácie aj napriek „sexuálnej revolúcii", ktorá upozornila na dôležitosť klitorisu už pred tromi desaťročiami stále verí, že žena môže dosiahnuť vyvrcholenie len prostredníctvom vaginálnej penetrácie. Preto sexuológovia odporúčajú počas styku venovať väčšiu pozornosť klitorisu – spýtajte sa svojej priateľky ako na to.

Chyba č. 5: Mokrá žena = nadržaná
Táto chyba čiastočne súvisí s prvou – ženy sa líšia aj tým, ako rýchlo „zvlhnú". Niektoré rýchlejšie, iné potrebujú viac času... veľa záleží aj od menštruačného cyklu, stresu, liekov ak nejaké užívajú. Samotná skutočnosť, že žena je o niečo menej vlhká než by ste chceli, ešte neznamená, že „to" nechce, a že nechce vás.

Chyba č. 6: Mlčanie je zlato
Počas sexu nemusíte byť ticho – na rozdiel od všeobecnej mienky. Ako potom vaša priateľka bude vedieť, čo sa vám páči a čo až tak veľmi nie? Platí to aj opačne. Je to práve komunikácia, ktorá je najdôležitejšia pre vzájomné uspokojenie. To samozrejme neznamená, že strčíte hlavu svojej priateľky do vášho rozkroku, ale môžete jejnaznačiť, čo sa vám páči – napríklad si zamrmlete „takto sa mi to páči".