Tichý nepriateľ v umení zvádzania



Ľudská povaha je veľmi zložitá. Muži sa v čase nebezpečenstva naučili byť silnými, ctižiadostivými a odvážnymi. Dejiny nám ukázali, že sme schopní premôcť akýkoľvek strach a dosiahnuť svoje ciele – stačí, ak máme odhodlanie, presvedčenie a silnú túžbu. No stále je tu ešte jeden veľmi bežný strach, ktorým sa trápi väčšina mužov: strach z odmietnutia. Táto inštinktívna emócia nás paralyzuje a bráni nám robiť veci, ktoré skutočne chceme urobiť – vrátane stretávania sa so ženami. Niektorí muži sa tak obávajú odmietnutia, že by radšej prešli cez mínové pole, ako prišli k žene a pozvali ju von.

     Potreba cítiť sa žiadúcim a súčasťou nejakej skupiny ľudí je nevyhnutná a niektorí ľudia urobia skutočne čokoľvek len pre to, aby si tento pocit spolupatričnosti zachovali. Existuje však veľmi jednoduchý spôsob, ako túto paralyzujúcu emóciu prekonať: zamerať sa viac na strach, že naše rozhodnutie neprihovoriť sa oľutujeme. Túto cennú lekciu som dostal, keď som mal 16 rokov. Bláznivo som sa zaľúbil do jedného úžasného dievčaťa, no strach z odmietnutia mi zabránil pozvať ju von. Prišiel som o ňu… .

Väčšina mužov má strach z odmietnutia, pretože majú pocit, že im to znižuje ich sebaúctu. Ak vám však žena povie “nie”, to ešte nie je dôvod k zníženiu vašej sebadôvery – pretože ona neodmieta vás. Ako by vás mohla odmietnuť, keď vás vlastne vôbec nepozná ? Iné by bolo, keby poznala váš charakter a vaše vlastnosti, a potom sa rozhodla odmietnuť vás. Pravdepodobne neprijala vašu ponuku, pretože:  je tu X dôvodov (zlý deň, pohádala sa s kolegyňou, nedostala kupit vyhladnuté topánky, môžno jej niekto zomrzel, či vynadal…).

     Ďalej - je veľmi dôležité pamätať si, že neexistuje človek, ktorý by vyhovoval vkusu každého. Každá žena uprednostňuje niečo iné, a preto ak vás odmietne, znamená to jednoducho iba to, že aktuálne ste ju vnútorne neoslovili.“ Môžete sa učiť zoznamovať – s toľkými ženami, s koľkými je to možné, aby ste zvýšili svoje šance nájsť tu pravú, ktorá hľadá presne takého muža, akým ste vy. To je vecou praxe a cviku – verte, dá sa naučiť zvýšiť svoje pozitivně scóre u žien z o na 100“: http://seduction.sk/kurzy/kurzy-pre-panov

Ak máte hrôzu z toho, že žena odmietne vaše pozvanie na drink alebo na schôdzku, potom ešte nepoznáte skutočné odmietnutie. Ak raz muž spozná, čo je to pravé odmietnutie, pochopí nezmyselnosť strachu z nadviazania kontaktu s neznámymi ženami. Ku skutočnému odmietnutiu dochádza vtedy, keď žena odmietne muža, s ktorým strávila istý čas. Je to definitívne odmietnutie, pretože muž vtedy nie je prijatý kvôli svojmu celkovému charakteru a identite.