SEX - kvalitný a naplnený milostný život


Mýty a pravdy o sexe

Je ťažké presne stanoviť, čo je v sexe normálne a čo sa už považuje za problém alebo poruchu. Sexualitu totiž do značnej miery ovplyvňuje morálka, vierovyznanie, tradície, rôzne tabu a podobné okolnosti. Na túto tému sa robilo len zopár výskumov a nenapísalo sa o nej veľa kníh. Preto je sexualita stále v zajatí mnohých mýtov založených na tradíciách a zvyklostiach jednotlivých krajín. Naše vnímanie sexu výrazne ovplyvňujú aj médiá a to, čo sme počuli od iných ľudí. Pozrime sa teda na niektoré z mýtov a právd týkajúcich sa sexu.

1.Zosobášené páry sa milujú veľmi často: faktom je, že manželia si užívajú sex v priemere 56-krát za rok
2.“Skutočný muž” je vždy pripravený na sex, má dlhú erekciu a jeho mužnosť je tvrdá ako oceľ: výskumy ukázali, že viac ako 50% mužov vo veku 40 až 70 rokov má problémy s erekciou
3.“Skutočný muž” sa vždy zaujímal o to, či jeho žena dosiahla orgazmus a či jej sex prináša radosť – dokonca aj v dobách, kedy bol sex určený len na plodenie detí. Nie je to pravda. Muži sa o pocity ženy pri milovaní a o to, aby svoju partnerku priviedli k vyvrcholeniu začali zaujímať až v 60-tych rokoch 20. storočia. Keď sa rozšírili mnohé formy antikoncepcie a stali sa pre ženy pomerne ľahko dostupné a keď si ženy začali viac uvedomovať svoju individualitu, rozmnožovacia funkcia sexu sa dostala do úzadia. Prioritou v sexe sa stalo potešenie, radosť a užívanie si slastných pocitov s cieľom uspokojenia sexuálnych potrieb. 
4.V dnešnej dobe trvá sexuálny styk dlhšie ako to bolo v minulosti, navyše je intenzívnejší a vášnivejší. Faktom je, že podľa dostupných prieskumov z polovice 20. storočia 75% mužov dosiahlo vyvrcholenie po 2 minútach alebo aj skôr. Dĺžka sexuálneho styku a čas, za ktorý dôjde k vyvrcholeniu sa začal klinicky skúmať len pred 20-timi rokmi.
5.Väčšina žien dosiahne orgazmus počas milovania: pravdou je, že viac ako 40% žien nedosiahne vyvrcholenie počas styku, ale až po tom, ako vyvrcholí partner a následne sa postará o vyvrcholenie ženy.
6.Hoci väčšina ľudí už neverí, že sex je určený len na plodenie detí, mnohí z nás o ňom majú stále pokrivenú mienku. Myslia si, že sex má byť taký, aký sa prezentuje v médiách – na obrázkoch alebo vo videách. Tu však sex nie je zobrazovaný reálne – výkony hercov v erotických filmoch sú v skutočnosti nezrealizovateľné a nemožné. Sexi vždy vyžaduje úplnú dôveru a odovzdanie oboch partnerov. Len vtedy môže dôjsť aj k duševnému uspokojenie, nielen k uspokojeniu fyzických potrieb. Problémy súvisiace so sexom v nás často vyvolávajú depresie a stres, pocity hanby, viny a podobné negatívne emócie. Riešenie takýchto problémov si preto vždy vyžaduje pomoc profesionálneho psychológa alebo sexuológa. Liečba liekmi má byť len podporná a dočasná.


Ako na kvalitný sex ?

U žien sú to predovšetkým emócie a pocity, ktoré rozhodujú o tom, či a kedy majú chuť sa milovať. Prečítajte si nasledovných 5 krokov k tomu, ako sa vyhnúť rutine v sexuálnom živote a ako Vašu polovičku navnadiť tak, aby túžila po milovaní čo najčastejšie.

1. Hovorte o svojich predstavách 
 Rozprávajte svojej partnerke o tom, čo všetko by ste s ňou chceli robiť, kde by ste sa jej chceli dotýkať, ako by ste ju chceli hladkať a podobne. Môžete sa jej pritom aj dotýkať, ale vynechajte prsia a pohlavné orgány. Takto budete stimulovať mozog a predstavivosť, čo je veľmi účinné. Jemne sa jej pritom dotýkajte hlavne na krku, hlaďte jej ruky, ramená, plecia, uši a oblasť krížov.
2. Začnite už na verejnosti

Môžete sa “akože” náhodou dotknúť jej pŕs alebo jemne prejsť rukou po jej zadku. Skúste to už ráno po ceste do práce alebo popoludní po ceste z práce - na chvíľku ju nečakane zastaviť za rohom ulice a dajte jej vášnivú pusu – potom pokračujte v ceste domov. Takýmto spôsobom ju navnadíte a vyvoláte v nej vzrušenie a túžbu po milovaní.
3. Striptíz
Skúste striptíz – nemusíte byť profesionál, aby ste sa dokázali pomaly vyzliekať a vzbudzovať vo Vašej partnerke túžbu po Vašom tele. Ale dôležité upozornenie – pred samotným striptízom si vyzlečte ponožky! Nie je pre ženu nič smiešnejšie, ako nahý muž v ponožkách. Po celý čas, čo sa budete vyzliekať, udržiavajte očný kontakt. Spodné prádlo musí byť to posledné, čo zo seba vyzlečiete. Potom sa presuňte k partnerke a začnite pomaly vyzliekať ju. 
4. Používajte ústa a prsty
Možno ste to robili niekedy v škole na výtvarnej výchove – skúste prstami opisovať tvar jej pier, krku, pŕs, zadku alebo pohlavných orgánov. Alebo ich tvar jemne opisujte jazykom či perami. Táto technika je veľmi účinná a takmer vždy spôsobuje vzrušenie. Ak Vaša polovička jemne roztiahne nohy, je to znak, že Vás chce cítiť bližšie a hlbšie. Začnite sa jej veľmi jemne a pomaly dotýkať na stehnách, prejdite bližšie k pohlavným orgánov a jemne ich opisujte prstami. Najefektívnejšia je masáž pohlavných orgánov krúživými pohybmi. Po chvíli vymeňte prsty za ústa a začnite bozkávať partnerku na intímnych miestach. Pritom môžete stále dráždiť jej klitoris prstami a pripraviť ju tak na spoločné splynutie.
5. Pozrite si spolu erotický film
Nájdite niečo, čo bude Vás oboch motivovať. Môžete vedľa seba ležať polonahí alebo úplne nahí a pozerať film alebo čítať kámasútru. Jemne sa pritom hladkajte a dotýkajte jeden druhého. Skúste robiť to, čo vidíte alebo čítate. Všímajte si pritom partnerkine reakcie a sústreďte sa hlavne na to, čo sa jej najviac páči. Popustite uzdu svojej fantázii a predstavivosti a vyskúšajte to, čo Vám práve napadne. Hrajte sa s jej telom.
Toto je 5 jednoduchých krokov, pomocou ktorých môžete zlepšiť Váš sexuálny život a celkovo nimi oživiť vzťah. Samozrejme, nemusíte robiť všetkých 5 krokov každý deň – stala by sa z toho rutina. Skúšajte vždy niečo iné, kombinujte, inšpirujte sa, buďte ale vždy veselí, nežní a milujúci. To je to, čo ženy vzruší najviac a určite sa rady pridajú k “Vašej hre”!

Milostné túžby žien - v 20-tke, v 30-tke a v 40-tke

Všetko sa časom mení – a to platí aj o ženách. Zistite, po čom túžia dvadsiatničky a po čom tridsiatničky. V 40-tke sa ich túžby a chute opäť menia. Čo myslíte, kedy sú ženy najpokojnejšie, kedy najdivokejšie a kedy úplne nevypočitateľné?

Dvadsiatničky

Väčšina žien okolo 20-tky je veľmi aktívna a snaží sa budovať si nielen kariéru, ale aj dobrú povesť. V tomto období života začína ich osobný a duševný rast a začínajú robiť prvé významné kroky na ceste života. Sú veľmi ambiciózne a zvedavé. Snažia sa využiť každú príležitosť a zo všetkého, čo sa im ponúka, chcú vyťažiť čo najviac. Výskum, ktorého sa podrobili 20-tničky, ukázal, že:
·                       17% nemá problém vyspať sa s partnerom na prvom rande, ak medzi nimi preskočí iskra a ak zafunguje chémia
·                       1 z 5 žien mala sex len s jedným partnerom
·                       Pre tie, ktoré sú v dlhodobom vzťahu, je najdôležitejšou vlastnosťou ich partnera dobrota a láskavosť
·                       9 z 10 žien používa počas sexu vulgarizmy
·                       38% zažilo aspoň 2 orgazmy počas jedného milovania
·                       27% ešte nikdy neprežilo orgazmus
·                       30% si želá viac orálneho sexu
·                       33% má svoje intímne miesta úplne vyholené.
Ženy okolo 20-tky si od partnera želajú hlavne toto:
·                       aby sa s nimi rozprával o každodenných veciach, o vážnych životných udalostiach a o predstavách do budúcnosti
·                       dobrodružstvo, keďže 20-tničky chcú žiť slobodne, chcú experimentovať a užívať si najviac ako sa dá. Túžia po partnerovi, ktorý má tiež rád dobrodružstvo, ale má aj svoje vlastné záujmy, do ktorých chce ochotne a dobrovoľne zapojiť aj svoju polovičku.  
·                       oporu, ktorú im partner preukáže počas náročných životných období a v ťažších dňoch
·                       priateľstvo.Aj keď sú tieto mladé ženy nezávislé, chcú, aby im ich partner rozumel, aby ich chápal a aby bol pre ne najlepším kamarátom, s ktorým sa môžu rozprávať o všetkom.

Tridsiatničky

Ženy okolo 30-tky sú už väčšinou serióznejšie a chcú sa usadiť. Túžia po šťastí, kariére, priateľoch a nezávislosti. Niektoré štúdie potvrdili, že toto je vek, kedy sa v žene prebúdza skutočný sexuálny apetít a túžba po experimentovaní a vášni. Z prieskumu medzi 30-tničkami vyšli nasledovné závery:
·                       pre tie, ktoré sú v dlhodobom vzťahu, je najdôležitejšou vlastnosťou ich partnera dobrota a láskavosť
·                       28% nemá problém vyspať sa s partnerom na prvom rande, ak medzi nimi preskočí iskra a ak zafunguje chémia
·                       48% zažilo počas milovania orgazmus
·                       48% zažilo počas milovania 2 orgazmy
·                       2 z 3 žien použili počas milovania erotické pomôcky  
·                       60 % žien malo viac ako 5 sexuálnych partnerov
·                       33% si želá viac orálneho sexu
·                       19% si želá viac bozkov
·                       14% použilo počas milovania aj vibrátor
·                       26% má svoje intímne miesta úplne vyholené.
Ženy okolo 30-tky si od partnera želajú hlavne toto:
·                       Sex.Tridsiatničky majú na sex oveľa väčšiu chuť ako ich mladšie kamarátky. 
·                       Zrelosť. Ženy v 30-tke túžia po zrelom, slušnom a zodpovednom mužovi.
·                       Úprimnosť, ktorú považujú za základ dobrého vzťahu.
·                       Zábavu.  Ženy túžia po mužovi, ktorý sa vie zabaviť a zasmiať nielen na pive s kamarátmi, ale aj so ženským pokolením.

Štyridsiatničky

Ženy okolo 40-tky už presne vedia, čo chcú a už sa neboja toho, že sa im nepodarí stretnúť toho pravého. Buď preto, lebo žijú v stabilnom vzťahu alebo preto, lebo im single život vyhovuje a sú šťastné, že žijú tak, ako žijú – napriek tomu, že nemajú po boku toho pravého. Prieskumy ukázali, že ženy v 40-tke sú oveľa náročnejšie, ale na druhej strane vedia si viac užívať a tešiť sa zo života.
Výskum na 40-tničkach ukázal, že:
·                       pre tie, ktoré sú v dlhodobom vzťahu, je najdôležitejšou vlastnosťou ich partnera dobrota a láskavosť
·                       29% nemá problém vyspať sa s partnerom na prvom rande, ak medzi nimi preskočí iskra a ak zafunguje chémia
·                       86% už prežilo jeden alebo viac orgazmov počas milovania
·                       68% zažilo orgazmus počas posledného milovania
·                       28% si želá častejší orálny sex
·                       38% oživuje svoj sexuálny život erotickými pomôckami, hračkami a pod.
·                       69% masturbovalo pred svojím partnerom
·                       1 zo 4 žien mala viac ako 20 sexuálnych partnerov
·                       30% má svoje intímne miesta úplne vyholené.
Ženy okolo 40-tky si od partnera želajú hlavne toto:
·                       Pozornosť. Túžia po mužovi, ktorý ich bude počúvať, ale aj rozprávať sa o bežných veciach, o problémoch, no aj o radostiach.
·                       Obdiv a pochvala, ktoré dostávajú od svojich partnerov, pre ne znamenajú veľmi veľa. Vďaka tomuto sa žena aj po niekoľkých rokoch manželstva môže cítiť sexy a atraktívna.
·                       Komplimenty. Ak jej muž povie, že sa vynikajúco bozkáva, alebo že v novej sukni vyzerá veľmi pekne, alebo ak si všimne, že bola u kaderníčky a povie jej to, žena sa bude cítiť viac sexy. A verte, bude mať z toho úžitok aj muž!
·                       Nezávislosť. Aj keď spolu ako partneri trávia veľa času, žena chce, aby mal jej muž aj svoje vlastné záľuby, túžby a ciele. Muž, ktorý nemá žiadne plány, túžby a ciele nie je pre ženu zaujímavý.


Ranný sex - výborný štart do dňa

Vedeli ste, že my muži mávame počas spánku aj 5 erekcií ? Ak sa teda, páni, ráno zobudíte s chuťou na sex, urobte chuť aj svojej polovičke! Žiaľ, väčšina žien sa neprebúdza s túžbou po milovaní, ráno nemajú chuť na sex. Ale ak na to pôjdete správne a zvolíte dobrý spôsob, ako ju vzrušiť, môže sa stať, že Vaša manželka bude po rannom sexe túžiť čoraz častejšie! Ako na to?

1. Pripravte sa už večer

Vedeli ste, že muži mávajú počas spánku aj 5 erekcií? Ak sa teda, páni, ráno zobudíte s chuťou na sex, urobte chuť aj svojej polovičke!
Žiaľ, väčšina žien sa neprebúdza s túžbou po milovaní, ráno nemajú chuť na sex. Ale ak na to pôjdete správne a zvolíte dobrý spôsob, ako ju vzrušiť, môže sa stať, že Vaša manželka bude po rannom sexe túžiť čoraz častejšie! Ako na to?

2. Urobte si na to čas

Je dôležité, aby ste mali na ranný sex dostatok času. Nastavte si preto budík tak, aby ste vstali skôr – aby ste stihli aj milovanie a aby ste nemeškali do práce. Ideálne je, ak sa zobudíte skôr ako Vaša manželka a začnete ju prebúdzať jemnými dotykmi a hladkaním. Pamätajte, Vy možno budete mať chuť na sex okamžite, ale ona bude potrebovať čas na prebudenie a na to, aby sa dostala do intímnej nálady. Majte to na pamäti a nezabúdajte na poriadnu predohru!

3. Nežne ju zobuďte

Určite pre ženu nie je najpríjemnejšie, keď hneď po zobudení uvidí Váš penis. Začnite pretopomaly a veľmi jemne. Dotýkajte sa jej nežne a pomaly ju hladkajte. Začnite na tvári – ľahkými bozkami na ústa, líca, uši, krk a postupne prechádzajte na celé telo. Prstami sa hrajte s jej vlasmi. Takéto dotyky jej jednoznačne budú príjemné a bude ich chcieť viac a viac. Navodia intímnu atmosféru a túžba po milovaní sa začne bezpochybne zvyšovať.

4. Dajte jej najavo, že je sexy

Keď sa žena ráno zobudí, s najväčšou pravdepodobnosťou sa nebude cítiť príliš sexy. Opravte tento jej názor – povedzte jej, že je krásna a príťažlivá! Ignorujte jej strapaté vlasy, otlačenú tvár od vankúša a nie zrovna svieži dych (ale ak si večer umyla zuby, nemusí byť jej dych po zobudení nepríjemný).
Ak neviete poriadne vyjadrovať pocity a emócie a neviete jej slovami povedať, že je krásna a sexy, skúste jej to naznačiť pohybmi – ešte viac ju hladkajte, maznajte sa s ňou a dajte jej najavo, že Vás veľmi vzrušuje. Môžete skúsiť napríklad polohu v tvare lyžičky, ktorá je romantická a zároveň veľmi citlivá, lebo ste o seba opretí telo na telo. Takto sa zároveň vyhnete priamemu stretnutie s nepríjemným dychom.

Začnite deň ranným milovaním!

Ranné posteľné aktivity sú vynikajúcim spôsobom, ako naštartovať nový deň. Stimulujú tvorbu hormónov, ktoré navodzujú pocit šťastia, spokojnosti a vykúzlia úsmev na Vašej tvári. Budete pozitívne naladení a všetky úlohy daného dňa zvládnete oveľa ľahšie ako zvyčajne. Dajte však pozor, aby ste z ranného milovania neurobili rutinu a stereotyp, ktorý po čase začne nudiť – v tom prípade sa totiž môže stať, že ho Vaša polovička začne odmietať.

Aký ste milenec a aká je Vaša milenka

Kvalitný sexuálny a milostný život nie je automatický - niekedy ho musíte vo vzťahu spoločne s partnerkou vybudovať. Mnoho žien i mužov má rôzne skúsenosti s touto oblasťou partnerského života. Každý z nás mal iný počet partneriek a tie takisto iný počet skúseností. Je ná vás spoločne - ako si túto skvelú oblasť života budete vzájomne užívať.

1. Nečakajte, že Váš partner/partnerka dokáže čítať myšlienky
Vaša polovička nevie čítať myšlienky, nevidí Vám do hlavy – rovnako ako to nedokážete ani Vy. Jednou z najdôležitejších vecí preto je, aby ste dokázali hovoriť o svojich sexuálnych potrebách a predstavách a aby ste vždy konkrétne, slovami vyjadrili, po čom túžite. Problém s tým majú najmä ženy. Do istej miery za to môže príliš konzervatívna výchova alebo názor, že milovanie slúži hlavne na plodenie detí. Mnohé ženy si preto myslia, že muži proste od prírody vedia, čo a ako majú robiť, no to nie je pravda. Tiež sa stáva, že človek je príliš hanblivý, utiahnutý alebo introvertný a nechce o svojich sexuálnych predstavách hovoriť, lebo sa bojí, čo si o ňom ten druhý pomyslí. Nečakajte, žemuž bude rozmýšľať ako žena a opačne! Môže to spôsobiť zbytočné nedorozumenia a sklamania, ktorým sa dá dobrou komunikácou úplne vyhnúť.

Muži a ženy sú odlišní…
Naše mozgy pracujú rozdielne a to je len jeden z dôvodov, prečo je komunikácia vo vzťahu mimoriadne dôležitá. Domnienka, že muži očakávajú pri sexe to isté, čo ženy (a opačne) a že obe pohlavia túžia po tom istom, je úplne mylná a môže spôsobiť akurát tak sklamanie a nepochopenie. Sexuálny život partnerov, ktorí sa nerozprávajú o svojich predstavách a túžbach, sa bude s najväčšou pravdepodobnosťou postupom času zhoršovať. Vyvarujte sa tejto chyby – Vaša polovička určite uvíta, keď jej prezradíte svoje predstavy, pretože tým jej prejavíte úplnú dôveru a hlavne umožníte, aby Vás dokázala uspokojiť tak, ako to máte najradšej.

2. Neodkladajte sex na zajta

Dámy, teší Vás, keď vidíte, že Vás partner vyzlieka očami a nevie sa už dočkať, kedy z Vás strhne oblečenie? Verte, že aj mužom sa takáto predstava veľmi páči, no nie často sa stretávajú s pozitívnou odozvou. Partnerke sa nechce, bolí ju hlava…Dôležitá rada znie:  Ak budete mať obaja chuť, neodkladajte sex na zajtra a neumŕtvujte vášeň medzi Vami tým, že sa budete musieť jeden druhého pýtať, či má náladu na milovanie. Nerobte drahoty a ak nemáte žiadny konkrétne dôvod, prečo sa nechcete milovať, oddajte sa partnerovi. Jeho vášeň a túžba určite o chvíľu rozpáli aj Vás. Nevyhýbajte sa sexu. Je dokázané, že pravidelné milovanie zlepšuje vzťah a zbližuje partnerov!

Muži nemajú radi, ak sa ženy zaujímajú o všetko možné, len nie o nich
… a keď sa ich polovička tvári, že sex je to posledné, na čo myslí. Mužov veľmi odrádza, keď musia byť vždy tí prví, ktorí prichádzajú s iniciatívou. Začnú mať totiž pocit, že iba oni chcú sex, že sa už svojej manželke nepáčia. Cítia sa potom odstrčení, nepodstatní a nezaujímaví a začnú sa frustrovať tým, prečo už svoju polovičku nepriťahujú. Logicky, takýto vzťah je na zlej ceste…

3. Nenechávajte iniciatívu vždy na toho druhého

Väčšina žien očakáva, že muž bude ten, kto urobí prvý krok a navrhne, aby ste sa išli milovať. Často sa však z toho stane nepísané pravidlo a žena, hoci má chuť na sex, čaká, kým začne muž. Ten zas čaká, že začne žena a ako to skončí? Nikto nič nepovie, obaja sú sklamaní a myslia si, že ten druhý už na sex ani nepomyslí.. a pritom majú obaja chuť. Nenechávajte iniciatívu vždy na svojej polovičke – práve naopak! Keď začne ako prvá žena, často to v mužoch vyvolá ešte väčšie vzrušenie ako zvyčajne. Považujú to za veľmi atraktívne, vyzývavé a sexy.

4. Chce to spontánnosť

Sex by nikdy nemal byť “sucho” plánovaný. Muži v tomto smere určite uvítajú každý prejav ženskej spontánnosti. Objímte ho ráno hneď po prebudení a pošepkajte mu do ucha, že by ste chceli začať deň sladkým milovaním. To je len jeden príklad, ako môžete vo Vašom vzťahu prebudiť vášeň. Navyše svojho partnera určite príjemne prekvapíte a bude Vás ešte viac obdivovať J. Skúste to robiť aj na iných miestach a v rôznych časoch. Takto predídete nude a stereotypu, ktorý sa po čase môže do Vášho intímneho života vkradnúť. Nebojte sa skúšať nové veci.

5. Čo s orálnym sexom?

Páni, ak máte radi orálny sex, ale Vaša partnerka ho odmieta, nenúťte ju. Nie je nič horšie, ako keď viete, že svoju lásku nútite robiť niečo, čo sa jej nepáči. Aj o tom sa však treba veľa rozprávať. Niektoré ženy nepristúpia na orálny sex nikdy, iné pristúpia na bozkávanie pohlavných orgánov, ďalšie zas nemajú problém oddávať sa orálnemu sexu úplne. Je vždy len na Vás dvoch, ako sa rozhodnete. Určite však nestojí za to, aby ste sa hádali kvôli orálnemu sexu. Ak ho Vaša polovička odmieta, akceptujte ju a nájdite spoločne iné oživenie sexuálneho života. 

6. Nenapodobňujte porno, ak nechcete

Dámy, myslíte si, že by ste sa mali snažiť byť v posteli ako porno herečka? Pozor – muži určite majú radi odviazanosť a spontánnosť, ale nič netreba preháňať, môžete tým pokaziť náladu a uhasiť vzrušenie. Nerobte niečo, čo Vám nie je vlastné, nehrajte sa na niečo, čím nie ste!
Muži dokážu veľmi rýchlo rozlíšiť, kedy žena v sexe niečo predstiera

7. Žiadne vážne témy

Akonáhle príde čas milovania, prejaví sa Váš dar rozprávania a začínate riešiť vážne témy? Pre mužov neexistuje nič horšie ako toto, milé dámy. Ak sa chcete v posteli rozprávať, tak len o tom, ako sa ľúbite, ako Vás partner vzrušuje a čo by ste od neho chceli, aby Vám počas milovania robil. Nič iné. Nerozoberajte prácu, deti ani to, čo Vám hovorila kamarátka, s ktorou ste boli na káve. Nič nedokáže uhasiť vášeň a túžbu po sexe tak, ako debaty na vážne témy. Zapamätajte si, že za dobrý, zdravý, vzrušujúci a plnohodnotný sexuálny život sú vždy zodpovední obaja partneri. Ak chcete, aby Vám to v posteli klapalo, musíte sa veľa rozprávať, odložiť ostych a – získavať prax J.

Ak Vám alebo Vášmu partnerovi niečo nevyhovuje, okamžite to riešte, hľadajte cestu, ako sa navzájom uspokojiť. Nikdy neodkladajte sexuálnu nespokojnosť na neskôr, pretože tak do vzťahu vnesiete nervozitu a nepokoj. Uspokojivé manželstvo je vždy podmienené aj uspokojivým sexuálnym životom

Kurzy a semináre SEXU:   WWW.SEDUCTION.SK